Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
woda 2 litry
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet jabłkowy

Jabłka opłukać, osączyć, pokroić w ósemki.
Słoiki wyparzyć, pokrojone jabłka włożyć do słoików.
Wodę wlać do garnka, dodać cukier, zagotować, ostudzić.
Zalać syropem jabłka w słoikach, przykryć gazą ,odstawić na miesiąc w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ocet przefiltrować przez gazę.
Gotowy ocet przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 03.06.2012 08:54
I podobno pomaga na kłopoty z trawienem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak