Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 10 sztuk
keczup pikantny
oliwki czarne 10 sztuk
cebula 1 sztuka
curry szczypta
pieprz szczypta
musztarda 1 łyżka
oliwa 1/4 szklanki
ocet winny 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik z oliwkami

Oliwki pokroić na cienkie plasterki. Śledzie opłukać (ewentualnie – jeśli są bardzo słone – wcześniej namoczyć). Osączyć. Każdy płat posmarować keczupem i posypać oliwkami. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Cebulę drobno posiekać. Zalać wrzątkiem, zagotować i odsączyć. Wymieszać z octem, musztardą, oliwą, oliwkami i przyprawami. Zalewą zalać śledzie. Wstawić na 24 godziny do lodówki. Podawać polane keczupem lub z powstałym sosem cebulowym (tak jak w moim przypadku) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak