Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białek z makiem i pierniczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1/2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mak 1/3 szkl
olej 3 łyżki
kasza manna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
owoce suszone 1/2 szkl
pierniczki w czekoladzie szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białek z makiem i pierniczkami

Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi suszonymi owocami,(rodzynki, żurawina, morele) mak, kaszę mannę, aromat, olej, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej wąskiej formy, ułożyć pierniczki i zalać pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 stopni około 20-25 minut. Ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.09.2012 08:10
smakowite
malaczarna23 22.08.2012 15:38
wygląda smacznie:)
caralajna 15.08.2012 15:26
super, bardzo mi się podoba jak wygląda to ciasto
Neetka90 09.08.2012 15:03
wygląda przesmacznie!
Neetka90 09.08.2012 15:03
wygląda przesmacznie!
Neetka90 09.08.2012 15:03
wygląda przesmacznie!
Justyna23
Justyna23 04.08.2012 21:15
pyszne ;)
Betka 03.08.2012 07:54
pychotaaa!
Katarzyna59 26.07.2012 18:35
apetycznie wygląda
ronald88 02.06.2012 07:49
super
Sandra11 01.06.2012 22:59
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak