Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 2 szt
masło 10 dag
natka pietruszki 2 łyżki
szynka 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
boczek 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z szynką

Masło z żółtkami i przyprawą kucharek utrzeć do białości, wsypać mąkę i wymieszać. Następnie dodać drobno posiekaną szynkę, natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać ciasto formując podłużne kluseczki. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, gotować 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać od razu po przygotowaniu polane stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.11.2012 17:28
apetyczne
Iiiiii 20.10.2012 09:27
pyszne
caralajna 11.10.2012 10:37
pyszny pomysł
manaika 29.07.2012 13:47
super!
Rafał10 02.06.2012 20:11
proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak