Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1 op.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól i pieprz
śmietana 18-procentowa 1 szkl.
ser feta 1 op.
bulion warzywny 1,5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa z fetą

szczaw udusić na maśle dodać pieprz i sól do smaku przełożyć do garnka zalać gorącym bulionem zagotować,zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną zagotować wlewać porcje na talerz i kłaść porcje pokrojonej w kostkę fety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.09.2013 19:14
świetny pomysł
Wacław 31.01.2013 09:57
tez dawno nie jadłem a taka smaczna !
Grazyna0211 29.11.2012 17:45
pomysł z dodatkiem fety jest świetny
Angelika10 13.07.2012 00:11
Dawno nie jadłam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak