Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liści szczawiu 20 dag
sól
pieprz
śmietany 2 łyżki
marchewka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Szczaw należy oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki oraz umyć. Powinien być osuszaony z wody.
Do gorącego bulionu dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz szczaw. Wszystko razem gotujemy około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec zabielamy zupę smietaną. Można podać z jajkiem na twardo lub jako popitka do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 18:19
Też taką gotuję, bo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak