Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy z mandarynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
twarożek 125 g
śmietana kremówka 1 szkl
sok z mandarynek 4 łyżki
ajerkoniak 40 g
sok z cytryny z połowy
migdały posiekane 2 łyżki
czekolada 100 g
cukier trochę

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy z mandarynkami

Mandarynki odsączyć zachowują sok. Twarożek wymieszać z czterema łyżkami śmietany, sokiem z mandarynek i z cytryny. Dodać migdały i ajerkoniak. Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce, część zachować do dekoracji, resztę rozpuścić na parze. Wymieszać z masą serową. Dodać cukier, jeśli będzie za mało słodka. Resztę śmietany ubić z łyżeczką cukru., wstawić do lodówki, Krem przełożyć do szklanej miseczki. Udekorować cząstkami mandarynek, ubitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Deser podawać dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.08.2012 07:14
pomysłwoe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak