Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 g
szynka gotowana 1 plaster
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka
śmietana trochę
jajko 1 szt
masło 125 g
mąka 300 g
sól szczypta
wołowina 250 (gotowana)
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem

Z mąki usypać kopczyk, dodać jajko, miękkie masło, odrobinę soli. Wyrobić składniki na gładką masę, dodając tyle wody by ciasto było dość miękkie. Uformować kulę i odłożyć. Pieczarki i cebule obrać i pokroić, dodać sól, pieprz, smażyć pod przykryciem 10 min. Zemleć z pokrojoną wołowiną i szynką. Dodać jajko, śmietanę, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o średnicy 7-8 cm. Na każdym położyć trochę farszu, skleić. Wierzch pasztecików posmarować żółtkiem. Układać na posmarowanej blasze. Piec 20-25 min w temp. 240 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak