Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z brązowym ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
kapusta
cebula 2
ryż brązowy 2 woreczki
ryż biały 1 woreczek
jajko 1
pomidory krojone z puszki
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z brązowym ryżem

Ryż biały i brązowy ugotować oddzielnie. Mięso zemleć i podsmażyć z cebulkami pokrojonymi w kostkę, doprawić do smaku. Ryże połączyć z mięsem, wymieszać i doprawić. Kapustę ugotować ale tak aby nie była zbyt miękka. Gotowy farsz zawijać w liście kapusty i układać w brytfance. Gołąbki zalać bulionem i pomidorami z puszki wraz z zalewą i dusić przez ok. 30 min.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 19.03.2013 11:36
bardzo smaczne
mewilla 02.07.2012 08:45
mniammm
Rafał10 10.06.2012 20:03
ooo ale mi smaka na gołąbki zrobiłaś... do tego tak pysznie przyrządzone :)
Andysz 10.06.2012 08:36
lubię gołąbki!;)
Betka 07.06.2012 00:12
uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak