Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
wołowina 40 dkg
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
mąka
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej do smażenia
wywar warzywny 2 l
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
mięso obydwa rodzaje pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i zarumienić na oleju
Krok 1 - zupa gulaszowa foto
2
wyłożyc do garnka , zalać wywarem warzywnym, dodać cebulę i paprykę pokrojone w dość dużą kostkę, dodać przyprawy i gotować około godziny
Krok 2 - zupa gulaszowa foto
3
kiedy kawałki mięsa będą się rozlatywały doprawiamy dość dużą ilością papryki słodkiej i pieprzem, zaciągamy mąką i podajemy gorące.
Krok 3 - zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.01.2013 18:10
lepiej obsmażać mięso mniejszymi partiami bo tak upchane na patelni raczej się dusi niż rumieni
Dorian 01.10.2012 07:45
smaczna zupka
agataw1990 26.06.2012 22:47
pyszna
KasiaK90 19.06.2012 17:22
smaczna zupka
ankaryba 09.06.2012 18:31
uwielbiam :-)
traktorek 08.06.2012 18:48
pyszne
kuklik 02.06.2012 15:19
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak