Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
kości wieprzowe
smalec 1 łyżka
kiełbasa zwyczajna 1 laska
cebula
żur 1 but.
czosnek 2 ząbki
sól
chrzan świeżo starty 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 1/2 szkl.
pieprz
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: żurek w chlebie

włoszczyznę obrać umyć włożyć do garnka zalać wodą ok.1,5litra dodać umyte kości i ugotować wywar przecedzić na smalcu usmażyć pokrojoną kiełbasę wraz z cebulą do przecedzonego wywaru wlać żur dodać kiełbasę z cebulą przyprawić do smaku i zagotować czosnek utrzeć z solą wymieszać z chrzanem i śmietaną dodać do gotującej się zupy,wymieszać i zagotować po zagotowaniu się nalewać żurek do wydrążonego chleba i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.08.2012 15:11
smaczne i efektowne danie
Rafał10 01.06.2012 17:59
uwielbiam żur w chlebku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak