Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa na wieprzowinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
włoszczyzna
ziemniaki 1/2 kg.
wieprzowina 1/2 kg.
boczek wędzony 20 dkg.
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól i pieprz
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa na wieprzowinie

groch namoczyć najlepiej na noc następnego dnia zagotować odcedzić,boczek pokroić i wytopić dodać pokrojoną cebulę i zeszklić wlać ok.2litrów wody do garnka dodać umyte mięso,umytą włoszczyznę,groch i gotować ok.30min. dodać pokrojone i obrane ziemniaki,na patelni rozgrzać masło dodać mąkę zrobić zasmażkę i wlać do gotującej się zupy zagotować przyprawić do smaku solą i pieprzem można posypać posiekana zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.02.2014 13:44
my robimy grochową z makaronem
Motorek 09.11.2013 12:58
uwielbiam grochówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak