Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z ryżem na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
pietruszka
żeberka wieprzowe 1/2 kg.
cebula
oliwa
pomidory 3/4 kg.
sól i pieprz
cukier do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z ryżem na żeberkach

warzywa obrać umyć włożyć do garnka wlać ok.1,5litra wody dodać umyte mięso i zagotować,cebulę przesmażyć na oliwie dodać pokrojone pomidory wymieszać i dusić ok.20min. co jakiś czas podlewając wywarem,z gotującej się zupy wyjąć mięso a warzywa zmiksować i przyprawić do smaku solą pieprzem oraz cukrem,ryż ugotować w osolonym wrzątku nakładać na talerze zalać zupą i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.02.2014 23:21
świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak