Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 30 dkg.
cebula
włoszczyzna
ziemniaki 1/2 kg.
bulion warzywny 1,5 l.
kukurydza 1 puszka
masło
smietana 18% 1/2 szkl.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z kukurydzą

cielęcinę umyć pokroić cebulę obrać pokroić,na patelni rozgrzać masło podsmażyć mięso dodać cebulę i obrane i drobno pokrojone ziemniaki,posiekaną i umytą włoszczyznę wymieszać poddusić i przełożyć całość do garnka zalać gorącym bulionem dodać po 3 ziarenka pieprzu,ziela angielskiego oraz liść laurowy i gotować do miękkości na koniec wrzucić do zupy osączoną kukurydzę przyprawić do smaku solą i zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 19.10.2012 21:32
smaczna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak