Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 op.
bułka tarta pikantna 1 łyżka
ser pleśniowy lazur
sól i pieprz
szczypiorek lub natka pietrusz
ser gouda 2 (tarty)
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki z ziołami

ziemniaki wyszorować pod ciepłą wodą włożyć do garnka i ugotować w posolonej wodzie odcedzić,przestudzić i ściąć wzdłuż jeden bok,łyżeczką najlepiej małą wydrążyć delikatnie środek aby nie uszkodzić łupinek wydrążone ziemniaki posypać solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi,starty ser żółty wymieszać z bułką tartą,ser pleśniowy pokroić w kosteczkę i wrzucić do tartej bułki wymieszać i delikatnie napełniać wydrążone ziemniaki po wierzchu każdego posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki,wkładać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wstawić do piekarnika na 200st.ok.20min.i zapiec,po upieczeniu wykładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki w oddzielnej miseczce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.11.2012 17:02
Smaczne
wulkanxd 11.08.2012 17:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak