Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowe iglo

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
cukier 200 g
mąka 250 g
cukier waniliowy 1 opakowaniw
olej 2 łyżki
herbatniki 200 g
orzechy włoskie 170 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowe iglo

białka oddzielamy od żółtek,
białek ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmielone orzechy i herbatniki, całość delikatnie mieszamy, przelewamy do wytłuszczonej blachy, pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, kiedy biszkopt przestygnie dzielimy na 3 części, przekładamy kremem z tego przepisu
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/199711/tiramisu.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 12.09.2012 19:55
zjadłbym takie iglo
leonkot 03.06.2012 19:37
twojego komentarza nie minusowałam, nie mam tego w zwyczaju, forma jest standardowa a sposób pokrojenia WIDAĆ wyraźnie, przyjrzyj się kobieto!! i przestań się czepiać. jakoś osoby które mniej znają się na kuchni nie zadają takich głupich pytań
SmacznaPyza 03.06.2012 14:54
leonkot, niekoniecznie - wielkości formy dalej nie podajesz a pokroić i złożyć można z poziomych blatów albo pasków ciasta krojonych inaczej - tak ciężko po prostu jasno napisać zamiast głupio minusować komentarz?
leonkot 03.06.2012 10:23
o proszku zwyczajnie zapomniałam, wystarczy 1 łyżeczka, a jeśli chodzi o sposób pokrojenia to chyba widać na zdjęciu!!!
SmacznaPyza 01.06.2012 18:50
nie podana wielkość formy i sposób przekrojenia - w poprzek czy jak? w składnikach nie ma też proszku do pieczenia ...
Agnieszka91 01.06.2012 16:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak