Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z bananem i marynowanymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
banan 1 szt
sliwki marynowane 6 szt
olej słonecznikowy 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z bananem i marynowanymi śliwkami

Kapustę pokroić w grube paski. Banana pokroić w półkrążki. Śliwki przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, a połówki śliwek pokroić w paski. Składniki sałatki połączyć i wymieszać. Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody i olejem. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 05.07.2012 04:51
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak