Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 60 dag
marchew 4 szt
cebula 3 szt
seler korzeniowy 20 dag
pierś z kurczaka 25 dag
majeranek 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki
sól do smaku
olej 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z majerankiem

Kapustę cienko poszatkować. Marchewki i seler obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebule obrać i pokroić w piórka. Piersi kurczaka pokroić w małą kostkę. Na rozgrzany olej włożyć mięso, a następnie kapustę i lekko podsmażyć, mieszając. Stopniowo dodawać pozostałe warzywa, nie przerywając mieszania. Pod koniec smażenia (10-15 min) doprawić solą i wsypać majeranek. Podczas przyrządzania potrawy nie przykrywać naczynia. Po wyłożeniu na talerz kapustę polać sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 21.06.2012 21:06
kpuste uwielbiam, zreszta duzo rzezczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak