Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truskawkowy z serkiem ricotta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
jajko 5 szt.
cukier 1/3 szkl.
Zagęstnik ''Śnieżka'' 2 op.
ricotta 200-250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truskawkowy z serkiem ricotta

Truskawki przebrać, umyć, osączyć, obrać z szypułek i zmiksować blenderem.
Jajka rozbić i oddzielić żółtka od białek.
Do musu truskawkowego dodać białka jajek i cukier - ubijać mieszadłami robota, aż powstanie puszysta masa.
Dodać serek ricotta, żółtka i Śnieżki - miksować do uzyskania dość zwartego, ale puszystego kremu.
Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 30.04.2017 21:53
Cudownie smakowity krem:)
Betka 27.08.2012 08:00
pyyyyszny kremmmm!;)
eagle 13.06.2012 13:53
Smakowicie wygląda :))
Habibi 09.06.2012 11:25
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak