Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki drożdzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 całe
cukru 5 dag
skórka z cytryny 15 dag
mleko 0,1 litra
mąki 25 dag
margaryny 4 dag
soli szczypta 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki drożdzowe

białka ubic na pianę żóltka utrzec z cukrem tłuszcz rozpuszczamy na końcu póżniej pianę ciasto kłaść łyżką na tłuszcz i smażyć smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.03.2012 09:15
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak