Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
koper 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na zielono

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Odstawiamy i obieramy. Musztardę mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Ugotowane jajka kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka. Żółtka ucieramy z przygotowanym sosem z majonezu i musztardy. Dodajemy posiekany koper, szczypiorek i pietruszkę. Białka napełniamy przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.09.2013 09:12
lubię takie jajeczka:)
Grazyna0211 06.07.2013 10:49
smaczna kolacja
olkaaa 05.04.2013 07:30
bardzo lubię
Anna138 20.12.2012 19:34
Pyszne na kolacje
IKrakowianka 02.07.2012 22:09
super
RenataZ-et 15.06.2012 17:31
pomysłowe :))
Wacław 13.06.2012 10:52
pyszna kolacja !
Wafelek2601 03.06.2012 08:43
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak