Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z boczusiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 3 plastry
cebula 1 szt
masło 2 łyżka
żółtko jajek 2 szt
białko 2 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z boczusiem

Pokroić boczek drobniutko cebulę posiekać i zrumienić na maśle z boczkiem.Utrzeć łyżkę masła i 2 żółtka dodać do boczku i cebuli.PRZYPRAWIĆ .Dosypać mąkę wymieszać z pianą z białek . Łyżka nabierać porcje ciasta i kłaść na osolony wrzątek .Gotować ok 10 minut .Najlepszy dodatek do barszczyku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak