Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonoff

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: strogonoff

Mąka 2 łyżki
Pieczarki 20 dkg
Bulion ½ litra
Śmietana gęsta ½ szklanki
Przecier pomidorowy 2 łyżki
Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
Sól
Pieprz

Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką, podsmażyć na maśle. wyjąć mięso i na pozostałym tłuszczu zarumienić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Mięso, cebulę i pieczarki zalać bulionem i razem dusić. Do momentu gdy mięso będzie miękkie. Doprawić przecierem pomidorowym, śmietaną, i przyprawami. Doprowadzić do wrzenia po przyprawieniu ale nie gotować na koniec posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 05.09.2012 19:21
pycha
Justyna87 01.06.2012 13:01
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak