Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ Z MAKARONU< SERA I JABŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron nitki 300 g
twaróg 3 szt
jabłka 5-7 szt
jajko 5 szt
olej sojowy 2 łyżki
cukier 5-7 łyżek
wanilia do smaku
cynamon do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ Z MAKARONU< SERA I JABŁEK

Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie odcedzić. Twaróg zmielić. Jabłka obrać zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z cukrem, sproszkowaną wanilią i cynamonem. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, połączyć z makaronem, twarogiem i jabłkami, dodać ubitą pianę, wymieszać, wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy budyniowej lub naczynia do gotowania na parze, gotować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak