Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa

Groszek 50 g
Ziemniaki 100 g
Brukselka 50 g
Koncentrat pomidorowy 5 g
Śmietana 50 g
Tłuszcz 10 g
Mąka 2 g
Sól

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego wcześniej. Posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodać do zupy- zagotować. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak