Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 50 dag
por 1 szt
olej 3 łyżki
curry pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku
kiełbasa 50 dag
rosół z kury 1 l
natka pietruszki 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z jabłkami

Główkę kapusty pokroić na ćwiartki, usunąć głąb i poszatkować. Por pokroić w talarki. Kapustę i por umyć i osączyć. Paprykę pokroić w paseczki. W garnku rozgrzać olej, wmieszać curry, dodać pokrojone warzywa, poddusić stale mieszając. Dodać bulion i przyprawy.. ZUpę doprawić i gotować 30 minut. Obraną kiełbasę pokroić na kawałki, a obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić w ósemki. Kiełbasę i jabłka dodać do zupy, gotować 10 minut. Doprawić i dodać natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak