Szynka w galarecie

Szynka w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    20 plastrów
  • pieprz Prymat

    2 szczypty
  • kostka rosołowa

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
1 por, 20 dag pieczarek, 2 jaja, 2 łyżki majonezu, 20 plastrów szynki konserwowej, 1 kostka rosołowa kucharek, 2 szkl wody, 4 łyżeczki żelatyny sół, pieprz Prymat

Pieczarki, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, o dużych oczkach, smażymy. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy osobno. i wsypujemy do pieczarek , mieszamy. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. mieszamy z pieczarkami i porą, dodajemy majonez ,pieprz, sół do smaku. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą, zalewamy roladki i do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

12.04.2011 14:03
smaczne

agnieszka214

12.04.2011 14:03
smaczne

kielcok1

27.12.2010 18:52
szynka jest dobra

Barbara55

23.12.2010 15:19
dobre

rakow2

08.11.2010 15:08
konkretna rzecz

buksiak12

25.08.2010 15:24
ciekawy przepis

Dorota71

25.08.2010 09:54
mniam mniam

Emilia22

25.08.2010 09:28
warto wypróbować

cukiereczek

05.08.2010 08:28
Galareta przepis dla taty który lubi takie rzeczy

Monika188

06.07.2010 21:37
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat