Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rabarbarowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 700 gram
cukier wanilinowy 2 opakowania
cukier 8 łyżek
sól szczypta
śmietanka 12-procentowa 200 ml
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rabarbarowa

Zagotować 3 litry wody. Wrzucić pokrojony na kawałki rabarbar, dodać cukier i cukier wanilinowy, szczyptę soli. Gotować, aż rabarbar będzie miękki. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do gotującej się zupy. Zupę możemy podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 19.02.2014 22:20
musi być pyszne!
fotoviderek 23.12.2013 14:34
Świetna zupa :)
plocia 06.09.2013 23:01
Kompot z rabarbaru uwielbiam ale zupy to ja jeszcze nie jadłam.
marzencia2007 31.08.2013 15:46
ciekawa zupa
Ada-Gaba 11.02.2013 13:08
pomysłowe, nigdy takiej nie jadłam
rjustysia 09.01.2013 11:07
totalne zaskoczenie dla mnie, nie wiedziałam, że z rabarbaru można zrobić zupę :)
Pietruszka 20.10.2012 17:58
super
Magdalena1110 17.10.2012 20:57
fajna zupka
Anna169Hosz 07.10.2012 10:24
Nowatorska.
Papryczka 11.09.2012 16:11
ja też
Mati13 26.08.2012 20:39
takiej to ja jeszcze nie jadłem
bgs1984 03.06.2012 20:49
mniam
marzenciak1985 03.06.2012 20:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak