Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z mięsa i wątróbki

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 40 dag
mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt
boczek 20 dag
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z mięsa i wątróbki

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek. Następnie dodać do cebuli boczek i podsmażyć go. Następnie dodać wątróbkę i usmażyć wszystko razem. Następnie wszystko razem zmielić i połączyć z mięsem mielonym. Wszystko razem doprawić do smaku. Na koniec dodać jedno surowe jajko i wymieszać. Dwa pozostałe jajka ugotować na twardo. Mięso podzielić na dwie części, najpierw jedną część wyłożyć na formę, ułożyć na to gotowane jajka, a następnie drugą warstwą mięsa przykryć. Piec w temp. 200 st ok 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.08.2012 12:15
rewelacja!
marzena06 04.06.2012 11:02
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak