Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do szynki z wina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
majeranek 1 łyzeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
pieprz
czosnek 8 zabków
cytryna 5 plasterków
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
wino czerwone 3 szkl
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 6 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do szynki z wina

mieso myjemy lekko osuszmay w tym czasie scieramy na mieso czosnek i nim nacieramy mięso odstwiamy na godz by lekko nasiąkło czosnkeim. W tym czasie obieramy cebule i kroimy w plastry. Do naczynia wlewamy wino i dodajemy cebulę oraz pozostałe składniki przekłamy mięso i pozostawiamy w marynacie na 24 godz od czasu do czasu obracając mięso by dobrze wchłoneło marynatę ja lekko nakłówam mięso by dobrze przesiąkło. NAstepeni przekłamy mięso wraz z zalewą do naczynia i zapeikamy w piekarniku ok 1,5 do 2 godz. często polewamy marynatą mięso. Po upieczeniu z wytworzonego wywaru robie sos lekoo zagęszczając makę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.07.2012 12:50
oto efekt końcowy upieczone mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak