Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące skrzydełka z chili

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 2 łyżki
sos worcester 2 łyżki
sos sambal oelek 0,5 łyżeczki
ketchup pikantny 1 szklanka
sok z cytryny 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
skrzydełka kurczaka 24 (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące skrzydełka z chili

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować na rozgrzanym grillu przez 20 minut lub piec ok. 30 minut w temperaturze 160ºC

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.03.2013 15:55
Świetna przekąska, wygląda bardzo smakowicie.
bietka 14.01.2013 13:50
takie grillowane skrzydełka muszą być pyszne
MagdaeM 01.06.2012 10:57
apetycznie wyglądają
mala2021 01.06.2012 10:47
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak