Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior muśnięty sosem czosnkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
Szczypiorek cienki 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior muśnięty sosem czosnkowym

Kalafiora dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do pożądanej chrupkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
Czosnek mielimy- zalewamy go łyżką wody (zimnej) a po chwili dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Kalafior przekładamy do salaterki, polewamy sosem i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 12.07.2012 00:48
pyszniutki będzie muśnięty sosem czosnkowym (:
jozefinach 07.07.2012 13:38
Uwielbiam kalafior.
fijolek91 05.06.2012 19:23
lube kalafior:)
Renata16 01.06.2012 11:09
rewelacyjny kalafiorek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak