Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser bakaliowy-blok

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 16 łyż
cukier waniliwowy 2 szt
masło 16 g
woda 1 szkl
mleko w proszku 44 dkg
mieszanka bakaliowa 40 dkg
gorzka czekoalda 1 szt
ananas suszony 10 dkg
banan suszony 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: deser bakaliowy-blok

w garnku rozpuszczamy masło dodoajemy wodę i cukry wszystko razem mieszamy i studzimy. Następnei mieszamy w garnku bakalie i mleko w proszku dodajemy do niego powoli ropuszczone masło i mieszamy wszystko razem wraz pokrojona drobno czekoladą . Masę przelewamy do keksówki wkładamy do lodówki na ok 2 godz . po tym czasie wyjmujemy z formy i wierzch możemy posypać starta gorzką czekoladą przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 01.06.2012 10:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak