Jajka nadziewane

Jajka nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • bułka tarta pikantna

  • szczypiorek posiekany

  • sól

  • jaja na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy wzdłuż ostrożnie, zęby nie popsuć skorupki. Łyżeczką wyciągamy jajko z skorupki -skorupkę zostawiamy. Bułkę moczymy w mleku wyciskamy dodajemy drobno posiekane jajka i szczypiorek i ziarenka smaku. Farsz wkładamy do skorupek. Przytykamy otwartą skorupką do tartej bułki i smażymy na rozgrzanym maśle. Podajemy z malutkimi łyżeczkami na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

02.05.2011 14:37
ciekawe

amorzenek

09.07.2010 06:55
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat