Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 szkl
bułka czerstwa 1 szt
bułka tarta pikantna
szczypiorek posiekany
sól
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane

Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy wzdłuż ostrożnie, zęby nie popsuć skorupki. Łyżeczką wyciągamy jajko z skorupki -skorupkę zostawiamy. Bułkę moczymy w mleku wyciskamy dodajemy drobno posiekane jajka i szczypiorek i ziarenka smaku. Farsz wkładamy do skorupek. Przytykamy otwartą skorupką do tartej bułki i smażymy na rozgrzanym maśle. Podajemy z malutkimi łyżeczkami na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.05.2011 14:37
ciekawe
amorzenek 09.07.2010 06:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak