Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupkie pieczywo z twarożkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 10 dag
majonez 1 łyżeczka
koperek
Szczypiorek cienki
pieprz
sól
pieczywo chrupkie 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupkie pieczywo z twarożkiem

Kroki postępowania

1
Do małej miseczki przekładamy twaróg pokrojony w kostkę, dodajemy do niego drobno posiekany szczypiorek, majonez oraz nieco soli i pieprzu do smaku.
Krok 1 - Chrupkie pieczywo z twarożkiem foto
2
Twaróg dokładnie rozcieramy łyżeczką na gładką pastę.
Krok 2 - Chrupkie pieczywo z twarożkiem foto
3
Na każdej kromeczce pieczywa układamy 2 listka młodej sałaty oraz 1-2 łyżeczki twarogowej pasty
Krok 3 - Chrupkie pieczywo z twarożkiem foto
4
całość dekorujemy koperkiem.
Krok 4 - Chrupkie pieczywo z twarożkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 25.08.2012 12:12
Apetycznie i zdrowo:) Ale zamiast majonezu dałabym jogurt :)
Zoso 02.08.2012 22:37
ładnie podane
pioge7 01.06.2012 09:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak