Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w pieczarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
pieczarki 15 sztuk
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w pieczarkach

Mięso umyć, podzielić na grubsze plastry, natrzeć solą czosnkową i pieprzem, lekko rozbić (można dłonią). Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć, przygotowane mięso, dodać cebulę i marchew, chwilę przesmażyć. Dodać też pieczarki. Podlać ciepłą wodą i dusić do miękkości, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do schabu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 06.06.2012 12:00
smaczny schabik
Rafał10 01.06.2012 08:44
pycha :)
agunesu 01.06.2012 08:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak