Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
cienka kiełbasa 40 dag
ogórki konserwowe 5 sztuk
cebula 4 sztuki
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos pieczarkowy

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki i wędlinę, wymieszać i przesmażyć. Dodać ziele angielskie, pokrojone w plastry ogórki, podlać wodą i chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 01.06.2012 08:16
Nigdy nie robiłam, ale słyszałam, ze jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak