Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z jogurtem i musem truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 350 gram
jogurt naturalny 150 gram
cukier 60 gram
aromat waniliowy do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 płaskie łyżeczki
truskawki świeże 250 gram
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z jogurtem i musem truskawkowym

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody do napęcznienia . Śmietanę wraz z cukrem i wanilią podgrzać na wolnym ogniu a następnie stopniowo doprowadzić do zagotowania.
Zdjąć z ognia , dodać żelatynę i jogurt . Dokładnie wymieszać.
Masę przelać do foremek /wielkość i kształt do wyboru/.
Po przestudzeniu umieścić w lodówce do całkowitego stężenia./ok.2-3 godz.
w zależności od wielkości foremek/.
Truskawki zmiksować z cukrem . Można przetrzeć przez sito aby usunąć drobne pesteczki.
Deser wyjąć z pojemniczków/zanurzyć na moment foremki we wrzątku/ i podawać polane musem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 27.09.2012 12:44
jak na to patrzę, to aż jeść się zachciewa :)
Betka 05.06.2012 16:08
mmmm rewelka;)
reniatka 05.06.2012 10:23
wspaniałe
Gabriela8 01.06.2012 21:38
zawsze chciałam to zrobić!!!
Rafał10 01.06.2012 08:55
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak