Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
mąka 60 gram
szczypiorek do smaku
natka pietruszki do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko 4 szt
cebula 1 szt
masło 20 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
gęsta śmietana 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń pieczarkowy

Umyte pieczarki drobno pokroić.Szczypiorek i pietruszkę posiekać.Całość dusić na maśle,oprószyć mąką,wymieszać.Białka jajek ubić na pianę.Do pieczarek dodać śmietanę,żółtka,sól, sok z cytryny,gałkę muszkatałową i białka.Zaroodporną formę natłuścić i wysypać tartą bułką.Wlać pieczarki.Formę włożyć do rondla z gorącą wodą.Całość gotować około 1 godzWyjąć ostrożnie na półmisek.Podawać z sosem holenderskim lub innym,wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.12.2013 18:39
świetny przepis
pajbek 05.12.2013 19:06
Musi być pyszny :-)
Seba 09.07.2013 08:35
fajny pomysł
Ada-Gaba 24.05.2013 08:17
dla mnie coś nowego
ONY_za_kare 17.02.2013 23:31
super
Iwusia 30.12.2012 22:46
ciekawy ten budyń
Wafelek2601 18.09.2012 11:00
Ciekawy przepis
artur7 27.07.2012 13:59
ciekawe
mirosława4 17.06.2012 22:11
ciekawy przepis
RenataZ-et 01.06.2012 20:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak