Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w czerwonym winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 gram
wino czerwone wytrawne 750 ml
cukier 2-3 łyżki
sok z cytryny połówki
kostki lodu ilość dowolna

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w czerwonym winie

Truskawki pokroić w plastry, umieścić w szklanym ,głębokim naczyniu ,połączyć z cukrem i sokiem z cytryny ,pozostawić chwilę w chłodnym miejscu.Kiedy cukier się rozpuści,a owoce puszczą sok zalać całość winem/powinny być zanurzone całkowicie /przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki.Wino można rozcieńczyć odrobiną wody jeśli nie chcemy zbyt "mocnego" napoju. Podawać z kostkami lodu.
Wino wytrawne można zastąpić dowolnym winem słodkim lub półsłodkim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.06.2016 14:39
pomysłowe :)
jeanette_v 10.06.2012 10:24
Super!.
Betka 05.06.2012 16:08
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak