Zajączki

Zajączki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • olej

    1 szkl
  • proszek do pieczenia łyżka

  • kakao

    3 łyżki
  • jaja

    5 szt
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • masło

    1/4 kostki
  • polewa czekoladowa

  • masa

    1 szt
  • budyń waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy pozostałe składniki ; mąkę,proszek,olej,kakao.Ucieramy na jednolitą masę.Wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min 180\"C.w W między czasie robimy budyń w 1 szkl mleka,studzimy.Jak będzie już całkiem zimny łączymy z masłem.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie warstwy ;dolną smarujemy dzemem,a w górnej małą foremką zajączkem wycinamy kilka otworków.Nakładamy ją na dolną warstwe dociskamy w mniejsce wyciętych zajączków nakładamy mase budyniową.Po czym nakładamy wycięte zajączki.Polewamy stopioną czekoladą i posypujemy kolorową posypką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

01.04.2012 11:51
fajne

ewelinapac

08.11.2011 18:39
fajniutkie

Sarenka

26.02.2011 10:39
Super!

Ewa104

08.12.2010 21:22
Świetne!

bernika

02.11.2010 14:32
pomysłowe:)

caroline1983

07.08.2010 17:35
Fajny pomysł na Wielkanoc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat