Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
proszek do pieczenia łyżka
kakao 3 łyżki
jaja 5 szt
mleko 1 szkl
cukier 3 łyżki
masło 1/4 kostki
polewa czekoladowa
masa 1 szt
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączki

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy pozostałe składniki ; mąkę,proszek,olej,kakao.Ucieramy na jednolitą masę.Wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min 180\"C.w W między czasie robimy budyń w 1 szkl mleka,studzimy.Jak będzie już całkiem zimny łączymy z masłem.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie warstwy ;dolną smarujemy dzemem,a w górnej małą foremką zajączkem wycinamy kilka otworków.Nakładamy ją na dolną warstwe dociskamy w mniejsce wyciętych zajączków nakładamy mase budyniową.Po czym nakładamy wycięte zajączki.Polewamy stopioną czekoladą i posypujemy kolorową posypką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.04.2012 11:51
fajne
ewelinapac 08.11.2011 18:39
fajniutkie
Sarenka 26.02.2011 10:39
Super!
Ewa104 08.12.2010 21:22
Świetne!
bernika 02.11.2010 14:32
pomysłowe:)
caroline1983 07.08.2010 17:35
Fajny pomysł na Wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak