Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z nerek wieprzowych

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 60 dag
cebula biała 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 3 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pieprz
sól
kostka mięsna 1 szt
oliwa 3 łyżki
bazylia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z nerek wieprzowych

Nerki umyć, przekroić na pół i wyciąć z nich żyłki. Zalać wodą i zostawić na 3-4 godz. Odcedzić i zalać wodą, odstawić na 2 godz. Następnie jeszcze raz zmienić wodę i odstawić na kolejną godzinę. Po upływie kolejnej godziny zagotować ok. 20 min. Nerki odcedzić, drobno pokroić i usmażyć na oliwie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do nerek i chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodając przyprawy i koncentrat pomidorowy dusić ok 1,5 godz. Pod koniec duszenia gulasz zagęścić zasmażką z mąki. Podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.02.2013 21:10
Robię podobny
Seba 06.02.2013 09:39
extra
ElizaT 14.08.2012 10:44
super
dorotka0000025 18.07.2012 14:06
jeszcze nei jadlam takiego
Krystyna32 01.07.2012 10:32
super
Magdalena1110 27.06.2012 21:23
ciekawa jestem jak smakuje
Mati13 14.06.2012 13:52
bardzo smaczny
alaaa 08.06.2012 18:48
wygląda dosyć ładnie,nigdy takiego nie jadłam
Anna169Hosz 06.06.2012 10:14
Apetycznie wygląda.
IZABELA29 01.06.2012 10:20
pyszny ..
Rafał10 01.06.2012 09:06
mmm super! :)
MAR3STA 31.05.2012 23:01
za mną też tak chodził;)
pacpaw 31.05.2012 22:55
taki gulasik chodzi za mną od jakiegoś czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak