Łosoś marynowany w cytrynie z zielonym pieprzu

Łosoś marynowany w cytrynie z zielonym pieprzu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    140 gram
  • sok z cytryny

    200 ml
  • oliwa

    150 ml
  • cebula biała

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • kiełki rzodkiewki

    30 do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia kroimy w cienkie plasterki doprawiamy solą i cukrem.Dajemy go do soku z cytryny na okolo 2-3 godziny.Tak aby sie mieso sie scieło od kwasu i nie bylo surowe w przekroju.Oliwe łaczymy ze sparzoną cebula i zielonym pieprzem.Łososia z cytryny przekladamy na 24 godziny do oliwy i schładzamy.Podajemy z kiełkami.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

11.04.2011 23:42
pyszności

marcia71

06.04.2011 11:49
fajne danie

nikusonka

04.02.2011 19:24
pyszne

kielcok1

26.12.2010 15:32
nic ciekawego

Barbara55

23.12.2010 15:19
nie przepadam

Tomek16

06.11.2010 12:13
ciekawe warto zrobić

magical66

06.10.2010 16:42
super!!!

Jolanta40

29.06.2010 21:01
ciekawe połączenie

Marcin46

05.05.2010 13:02
Pieprz i kiełki. Bardzo ciekawe, i dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat