Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec swojski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
łopatka bez kości 30 dag
cebula 2
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec swojski

Łopatkę wieprzową gotuję do miękkości. Następnie mięso kroję, a następnie rozdzielam na malutkie kawałeczki. Sloninę kroimy w kawałki. Wytapiamy smlec który przelewamy do garnka. Dodaję cebulę pokrojoną w mała kosteczkę i chwilę podsmażam w smalcu. Solę do smaku. Wyłączam gaz i dodaję kawałki łopatki. Mieszam. Zostawiam do ostygnięcia. Gdy smalec lekko stężenieje przekładam go do garnuszka kamionkowego. Odstawiam do całkowitego zastygnięcia w zimne miejsce (lodówka). Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.06.2012 08:41
pycha
Rafał10 01.06.2012 09:06
mm są super! :)
agunesu 31.05.2012 22:39
lubie z chrupiacym chlebem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak