Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żołądkach drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
żołądki drobiowe 1|2 kg
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żołądkach drobiowych

Żołądki umyć , ewentualnie oczyścić . Włożyć do garnka , zalać 1,6 litra wody , posolić do smaku.Gotować do miękkości . Żołądki wyciągnąć , wystudzić . Następnie pokroić w paseczki . Do wody z gotowania żołądków wsypać kaszę . Obrać cebulę , włożyć do zupy oraz liść laurowy.Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę. Gotować do miękkości kaszy i warzyw.Następnie dodać pokrojone żołądki , zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 26.04.2014 17:22
Dobry krupnik.
Ela15 09.04.2014 08:59
bardzo dobry krupnik
madzialena19 04.07.2012 13:35
smaczny krupnik
Rafał10 01.06.2012 09:07
mmm super! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak