Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni po bolońsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 40 dag
sól
pieprz
koncentrat pomidorow 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebule 2 szt
cannelloni 16 rurek
ketchup pikantny 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni po bolońsku

Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.

SOS:
3/4 szkl. mleka,
5 łyżek pikantnego keczupu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
łyżeczka ostrej papryki,
sól, pieprz,
łyżeczka bazylii,
2 łyżki czerwonego wina,
10 dag startego sera.

Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 10.01.2014 11:06
Pyszne jedzonko :-)
Iwusia 22.11.2013 23:47
chętnie spróbuję
adelajda 12.10.2013 21:05
super danie :)
Rafał10 01.06.2012 09:08
mmm super! :)
caffee_tea 01.06.2012 07:55
dobre
agunesu 31.05.2012 22:43
troche niekonwencjonalny ten bolonski z pieczarkami ale ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak