Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny pasztet domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób 300 gram
wołowina 200 gram
marchew 5 sztuk
pietruszka 3 sztuki
cebula 4 sztuki
kapusta biała 0,5 główki
por 1 sztuka
jajko 4 sztuki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
wieprzowina 0,5 (łopatka)
bułka czerstwa 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny pasztet domowy

Mięso oraz włoszczyznę umyć i gotować razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim aż mięso będzie miękkie.
Po ugotowaniu wszystko odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Bułki namoczyć w wodzie.
Wszystkie składniki zmielić dwukrotnie doprawić do smaku dodać do masy jajka.
Przełożyć do natłuszczonej foremki i piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 04.03.2014 08:42
apetycznie wygląda
krystyna330 24.11.2013 12:50
moje smaki
MAR3STA 04.11.2012 19:07
znakomity pasztet
Monika78 30.08.2012 12:53
domowy najlepszy :)
adelajda 19.08.2012 14:25
dawno już nie robiłam pasztetu !!
pacpaw 05.08.2012 22:47
przymierzam się do upieczenia pasztetu, ale upały skutecznie mnie zniechęcają. czekam aż się ochłodzi
Fiffi 14.07.2012 22:13
musi być smaczny
katarzynka455 17.06.2012 16:50
lubię domowe wyroby super
mirosława4 04.06.2012 19:58
taki domowy jest najlepszy
Kikiriki 03.06.2012 11:12
fajne
olkaaa 02.06.2012 11:46
lubię
caralajna 02.06.2012 08:20
jeśli pasztet to tylko domowy, producentom nie ufam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak