Karp z przyprawą Kucharek

Karp z przyprawą Kucharek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Karpia sprawić,umyć i pokroić na kawałki.Poporcjowanego karpia oprószyć pieprzem i przyprawą Kucharek,nie solić bo wystarczająca ilość soli jest w przyprawie i odstawić do lodówki na noc.Następnego dnia obrać czosnek przekroić ząbki na pół i krótko podsmażyć na oleju na którym będzie smażona ryba,zdjąć czosnek z patelni.Karpia panierować w mące i smażyć na złoty kolor z dwóch stron około 8 minut z każdej na oleju pachnącym czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

30.08.2013 07:24
Pycha- ja robię podobnie

Dorota59

01.07.2013 19:50
smaczna rybka

junox

06.04.2013 19:51
moja rybka

Bernadeta1

25.02.2013 01:42
bardzo smaczny

Ewelina38

02.01.2013 21:09
ja też tak robię, tyle że zamiast Kucharka używam Vegety

Ela15

12.09.2012 12:28
pyszna rybka

JaPaqc

11.09.2012 21:59
lubię taką rybę

TEtalicha

19.08.2012 21:28
eh ten karpik

Wacław

29.07.2012 14:33
świetny !

bgs1984

21.07.2012 20:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat